Followers Yg Baek Hati

SOPA, PIPA n STOPA ???

|
OK Mustapha ataupon panggilan manjanya Stopa xdak kaitan pon dgn Sopa n Pipa..tp aku xtau la klu beliau ada di sebalik tulang belakang dlm memperkenalkan Sopa n Pipa(SnP)


Hok Alohlaaa,, sape la yg duk bg idea perkenalkan akta SnP ni..yg aku tau benda ni bermula dari pihak kongress Amerika.
Tujuan utama akta ini adalah untuk memerangi masalah cetak rompak sama ada hiburan ataupon apa2 saje di internet..More About SOPA here.

Curik dari Google (ni pon Sopa :) )

So klu betul benda ni berlaku,, agak sukar la nk menyedut cite2 kt internet..sukar dah la bagiku nk me'layan'zzz Running Man..hehe

Tp dikhabarkan Youtube, Google, Wikipedia, Facebook n syarikat2 gergasi laen tidak bersetuju dgn akta ini..Sebabnya??? kemungkinan banyak ilmu pengetahuan terpaksa dibuang dari internet disebabkan masalah copyright..so payahla kan kita nk mencari sumber2 pengetahuan..ye la, sebelum ni wikipedia byk membantu :)

*Kedah 0- 3 Kelantan..Yeah!! :)

K bye!


1 Luahan ati anda:

Post a Comment

nak luah pape??silalah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...