Followers Yg Baek Hati

Malaysia: Momentum Kekalahan Diteruskan

|
KALAH, KALAH, & KALAH LAGI..Itulah skrip bagi skuad olimpik Malaysia yg berjuang untuk merebut slot ke sukan olimpik di London dimana ketiga2 game menerima nasih yg sama. Ku sangkakan dengan kelebihan 2 gol menentang Bahrain untuk perlawanan ketiga kelayakan olimpik dpt mencerahkan peluang untuk ke Olimpik tetapi akhirnya terkubur gara2 kelalaian n hilang fokus barisan pemain Malaysia sendiri..


Bahrain berjaya mendapatkan gol pendahuluan menerusi sepakan gunting menarik yg seterusnya memberikan semangat kpd pemain2 mereka untuk mendapatkan 2 lg gol tambahan dan memenangi perlawanan dgn kesudahan Malaysia 2-3 Bahrain..

Permata baru Malaysia, Nazmi Faiz yg mana rela tidak mengambil SPM tahun ni demi Bolasepak Malaysia memberikan gol pertama perlawanan menerusi rembatan kaki kiri dr luar kotak penalti..Manakala gol kedua dijaringkan oleh Mahuli Jasuli hasil kesilapan keeper Bahrain yg gagal menangkap kemas bola..

Apa yg aku dpt tengok, pemain agak lalai pada akhir2 permainan selepas leading 2-0..Mgkin players berada dlm awang2an kemenangan membuatkan mereka just maen2 permainan itu..Erkkk!!
Mgkin jugak faktor keletihan masih terasa bg pemain2 negara????ataupun kehilangan tonggak utama dek kerana kecederaan menggangu tempo n perancangan permainan..

Emm xpalah yg lepas tu biarkan saja..Wlaupun pintu ke sukan olimpik 90% tertutup, mudah2an pemain2 negara dpt menimba pengalaman n perbaiki diri tuk baki 3 game setrusnya..Kalah Menang adat pertandingan..Berpijak di bumi yg nyata..Jgn dibuai kemenangan yg lalu..Mudah2an prestasi pemain2 Malaysia dpt dipertingkatkan untuk masa hadapan.. Selamanya Harimau Malaya

2 Luahan ati anda:

Faidhatul Arfah said...

yeayy, selamanya harimau malaya heheh !

DelarocCa said...

ngaummm..Malaysia Terbaek!! :)

Post a Comment

nak luah pape??silalah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...